De nieuwe trend in de particulieren kunstgras markt is een privé hockeyveld in de eigen tuin!

Ruim 10 jaar geleden heeft Nobel Grass, voor deze nieuwe trend, een concept ontwikkeld dat een doorslaand succes is gebleken. Het concept is gebaseerd op de eisen en wensen van onze klanten van het afgelopen decennium. De belangrijkste eisen / wensen die de klant ons heeft voorlegt zijn: deskundig advies met kennis en ervaring in de professionele sportwereld (naast de aanleg van de prive hockeyvelden, leggen we ook de grote sportvelden aan), weinig tot geen onderhoud, goede prijs / kwaliteit verhouding, verzorging van het gehele traject (van onderbouw tot oplevering veld), optimale veiligheid voor de kinderen en optimaal speelcomfort voor onze kinderen, professionele materialen, ontwikkelen van diverse toebehoren zoals speciale doeltjes voor de prive hockeyvelden en betaalbare verlichting van veldjes. Dit pakket aan eisen / wensen heeft Nobel Grass samengevat in een totaalconcept. Onderaan deze informatieve pagina volgen enkele foto's van recente projecten welke door Nobel Grass zijn gerealisseerd. Inmiddels heeft Nobel Grass ruim 200 prive hockey- en speelvelden gerealiseerd. We kunnen daarom wel stellen dat wij een absolute specialist zijn op dit gebied.

 

Nobel Grass stelt nieuwe ambassadeur aan voor de prive hockeyvelden! Zijn naam: Valentin Verga!

- Nobelgrass -
Valentin Verga

In 2017 heeft Nobel Grass besloten om haar visie kracht bij te zetten, door twee van de grootste talenten van dit moment in de hockeywereld, te binden aan ons bedrijf. Nobel Grass presenteert met grote trots de nieuwe ambassadeurs van de prive hockeyvelden! Het zijn Valentin Verga en Robbert Kemperman. Valentin en Robbert zijn internationals binnen het Nederlands herenteam en recent Europees kampioen geworden te Amstelveen. Verder speelt Vali in de competite bij AH&BC en Robbert bij landskampioen Kampong. Lees meer feiten en weetjes over Valentin door op deze link te klikken: https://hockey.nl/held/valentin-verga/ en https://hockey.nl/held/robbert-kemperman/

 

Valentin Verga

Nog een leuk weetje is: bij aanschaf van een prive hockeyveld bij Nobel Grass maakt u kans op een gratis meet-and-greet met Valentin Verga of Robbert Kemperman bij u thuis, om uw hockeyveld officieel te openen!!! Tevens zal hij dan in de vorm van een prive clinic (u en) uw kinderen les geven om zodoende nog beter te worden in dit leuke spel! Vraag naar de mogelijkheden!

Hieronder volgt een opsomming van de meest gestelde vragen van klanten die voornemens zijn, een prive hockeyveld of speelveld aan te schaffen voor in de tuin.

Vraag: hoe zit het met de onderbouw / ondergrond en voorbereidende werkzaamheden?

Antwoord: het is van groot belang dat de onderbouw van een hockeyveld / speelveld hard en vlak is en dat de afwatering goed verzorgt is. Meestal wordt gekozen voor een lava onderbouw van circa 10-12 cm dik. Het grote voordeel van een lava onderbouw is dat deze hard gemaakt kan worden en toch een zeer goede afwatering heeft (lava neemt namelijk water op en laat het goed door). Een standaard zandbed (met bijvoorbeeld ophoogzand) kan ook een optie zijn (en is ook een goedkopere optie) maar de afwatering is dan minder goed en tevens zal de hardheid van het zandbed minder zijn waardoor de kans op verzakkingen en deukvorming (op langere termijn) groter wordt. Het zandbed stabiliseren met cement is dan een betere optie. Dit wordt een zogenaamd zand-cement bed genoemd. Het nadeel is wel dat de afwatering minder goed is dan bij een lavabed. Dit kan vervolgens weer worden opgevangen door op het zand cement bed een valdemping / drainageplaat te leggen. We merken overigens dat onze klanten (zo goed als) altijd kiezen voor een lava onderbouw. Een ander voordeel van lava is ook dat het een natuurlijke grondstof is die vruchtbaar is. Mocht het veld over 10-15 jaar verwijderd moeten worden en men wil dan weer een gazon hebben, dan kan de ondergrond gewoon blijven liggen. Natuurlijk gras groeit bijvoorbeeld prima op lava. Mocht u een zand cementbed hebben laten aanleggen, dan moet dat verwijderd worden, mocht u weer natuurlijk gras willen laten aanleggen.

 

Tip: scroll eventueel verder naar onder voor foto's van gerealiseerde projecten!!!

U kunt hiermee o.a. ideeën opdoen voor uw project.

Meer dan 10 jaar ervaring! Meer dan 200 projecten succesvol gerealiseerd!

- Nobelgrass -

Vraag: wat is een kantplank systeem en is dat nodig?

Antwoord: op de onderstaande foto's ziet u dat onze klanten zo goed als altijd kiezen voor een soort bak waarin het kunstgras geplaatst is. Het voordeel spreekt voor zich. De bal blijft namelijk beter in het spel op deze manier. Als er geen gebruik wordt gemaakt van de opstaande randen, zal de bal sneller wegrollen. We raden dus altijd aan om een soortgelijk systeem te gebruiken. U kunt hierbij gebruik maken van een houten kantplank of een betonnen band. Het voordeel van een betonnen band is dat deze minder herrie maakt als de bal er tegenaan komt. Tevens zal beton niet kromtrekken en hout doet dat zo goed als altijd, wel.


Vraag: welk type kunstgras kan ik het beste kiezen?

Antwoord: er zijn grofweg 3 soorten hockey kunstgras velden te onderscheiden. Deze zijn: volledig ingezande kunstgras hockey velden, semi zand semi water kunstgras hockey velden en tot slot de volledige watervelden. Voor toepassingen in de particulieren sector, adviseren wij van Nobel Grass om een volledig waterveld te nemen (type Nobel Grass Hockey ook wel bekend onder de naam (TX van Greenfields, wat de WK kwaliteit was tijdens het WK van 2014 en de EK kwaliteit van het EK van 2017) of een semi zand semi water kunstgras hockey veld (we gebruiken hiervoor verschillende producenten waaronder Greenfields, Desso, Lano, Domo). De reden is dat dit soort kunstgras velden relatief weinig onderhoud nodig hebben (u hoeft het veld enkel schoon te houden in geval van een waterveld en een semi zand semi water veld heeft wel wat onderhoud nodig en het kan voorkomen dat er bijgezand moet worden naar verloop van tijd). Het grote nadeel van een zandingestrooid kunstgras hockey veld is dat deze meer onderhoud nodig heeft. Dit onderhoud houdt in dat het veld met regelmaat moet worden opgeborsteld (bij voorkeur met een borstelmachine) en moet worden bijgezand. Een waterveld en semi zand kunstgras hockey veld heeft dit onderhoud minder nodig. Een waterveld is duurder dan een zandingestrooid veld. Vandaar dat u op sommige clubs de zandingestrooide velden zult tegenkomen. Bij een veld van zo'n 5.500 - 6.000 m2 kan de m2 prijs van groot belang zijn. De meeste prive hockeyvelden zijn niet groter dan 300 m2 waarbij de m2 wellicht minder van belang is en het beperkte onderhoud en het hoogst haalbare speelcomfort meestal de doorslag geeft. Onze klanten kiezen feitelijk nooit voor een zandveld. 


Vraag: hoe zit het met de sierwaarde van het kunstgras?

Antwoord: wij van Nobel Grass krijgen met regelmaat de vraag van onze klanten of er sportkunstgras is dat ook natuurlijk oogt (professioneel sportkunstgras heeft weinig tot geen sierwaarde). Het antwoord dat we kunnen geven is: Ja. Nobel Grass heeft een speciale kunstgras soort ontwikkeld met W-shape technologie. Deze kunstgras soort is sterk en duurzaam en toch oogt deze mat natuurlijk. Dus als u een kunstgras veld zoekt waarop gesport kan worden en toch een mooie sierwaarde heeft, dan zijn daar ook mogelijkheden in. Wel moet gezegd worden dat een professionele sport kunstgras mat vele malen duurzamer is dan een sierkunstgras mat. Als de kunstgras mat intensief belast zal gaan worden, is toch het advies om een sport kunstgras mat te nemen en de relatief lage sierwaarde op de koop toe te nemen.


Vraag: wat kost een prive hockeyveld?

Antwoord: u kunt grofweg aanhouden dat de m2 prijs van een prive kunstgras hockeyveld tussen de 80-130 euro per m2 ligt (uitgaande van een hockeyveld vanaf 30 m2). De exacte kosten zijn afhankelijk van het type kunstgras dat gekozen wordt, de grootte van het kunstgras veld en de bereikbaarheid van het veld ivm het grondwerk (kunnen er machines bijkomen of moet alles met de hand worden verzet). Deze prijs van 80-130 euro gaat uit van een totaalprijs inclusief grondwerk met een lava onderbouw, kantplanksysteem, levering en installatie kunstgras (waterveld type Nobel Grass Hockey). Er zijn uiteraard ook mogelijkheden om de prijs te drukken door bijvoorbeeld een gedeelte van het grondwerk zelf te doen (zoals uitgraven graszoden / zwarte grond en afvoeren van graszoden / zwarte grond) of een goedkopere kunstgras te nemen.


Vraag: levert Nobel Grass ook toebehoren en accessoires?

Antwoord: jazeker! Nobel Grass heeft de afgelopen 10 jaar diverse producten ontwikkeld voor deze specifieke kunstgras prive hockey- speelvelden. Zo kan Nobel Grass, naast het leveren en installeren van het kunstgras en onderbouw, de volgende accessoires en toebehoren leveren voor u:

Doeltjes en doelen: Nobel Grass heeft diverse soorten doeltjes ontwikkeld. Zo heeft een relatief klein speelveld een ander type doeltje nodig dat een relatief groot veld. Velden van circa 30-60 m2 kunnen het beste gebruik maken van een kleiner doeltje van bijvoorbeeld 100 x 120 x 45 cm (h x b x d) of 130 x 200 x 70 cm (h x b x d) en de wat grotere velden van bijvoorbeeld 200 m2 kunnen prima uit de voeten met een officieel doel van 214 x 366 x 125 cm (h x b x d). We hebben vele soorten doeltjes beschikbaar zowel met als zonder kantplank systeem. Nobel Grass heeft inmiddels ook een geluiddempende kantplank ontwikkeld voor in de doeltjes. De inslag van de bal maakt namelijk nogal veel lawaai en de ervaring leert dat uw buren daar niet altijd op zitten te wachten. We kunnen eventueel foto's mailen van de diverse soorten.

Maatwerk ballenvangers: het doel van dit product spreekt voor zich: de ballenvanger houdt de bal tegen zodat deze in het spel blijft. Dit voorkomt ongelukken en tevens bevordert de ballenvanger het speelplezier). Een ballenvanger bestaat uit een (meestal) zwart stalen frame met staanders, bovenbuis en onderbuis en in het frame wordt een industrieel fijnmazig net gespannen. De prijzen beginnen bij 699 euro incl 21% btw en incl installatie. We kunnen in principe elke maatvoering maken. De ervaring leert dat klanten in eerste instantie niet staan te springen om een ballenvanger te laten plaatsen (omdat het niet een erg fraai gezicht is). Maar na enkele maanden spelen, worden we toch vaak weer gebeld om het alsnog te doen omdat men de buren niet te veel tot last wil zijn en / of dat veel ballen verdwijnen / gezocht moeten worden :-)

Rubberen strips voor op de betonbanden: als we een prive hockeyveld aanleggen, maken we meestal gebruik van betonbanden die rondom het perceel worden gesteld. De bovenkant van de betonband is hard en kan scherp zijn. Door een dikke rubberen strip te fixeren op deze betonbanden, wordt de veiligheid van uw spelende kinderen bevordert. Tevens heeft dit rubber een chique afwerking. De prijzen liggen voor betonbanden van 6 cm breed op 15 euro per meter en voor betonbanden van 10 cm breed, ligt de prijs op 17,50 euro per meter (incl. lijm en installatie). Inmiddels hebben we ook rubber dat zowel de bovenkant als de zijkant van de betonband afdekt (wat weer erg chiq oogt maar ook een geluidsdempende werking heeft).

Is er ook verlichting mogelijk rondom ons veldje? Jazeker, Nobel Grass heeft recent een professioneel systeem ontwikkeld aangaande sportveld verlichting voor de particulieren sector. Sportveldverlichting is uiteraard een bestaand product maar als men gaat zoeken, komt men uitsluitend professionele installaties tegen. Dit kost enkele 10.000-den euro's en is wat ons betreft geen optie voor prive hockeyvelden. We hebben daarom een betaalbaar alternatief ontwikkeld dat toch professioneel is. Vraag naar de mogelijkheden. Om u alvast een idee te geven qua kosten: We kunnen de verlichting in 1 dag realiseren bij u thuis (mits stroomvoorziening aanwezig is). De richtprijzen voor deze professionele verlichting zijn als volgt (exclusief aanleggen stroomvoorziening bij veld*): 2 Ledlampen inclusief mast (max 6 meter hoog, voor velden vanaf bv 30 m2) incl. montage a 2.400 euro incl. 21% btw. 3 Ledlampen inclusief mast (max 6 meter hoog, voor velden vanaf bv 100 m2) incl. montage a 3.300 euro incl. 21% btw. 4 Ledlampen inclusief mast (max 6 meter hoog, voor velden vanaf bv 180 m2) incl. montage a 4.000 euro incl. 21% btw

* Stelpost voor aanleggen stroomvoorziening a 500-600 euro.

Download hier de folder “professionele sportveld verlichting voor uw privé hockeyveld”

Maatwerk belijning: Nobel Grass kan elke gewenste belijning aanbrengen op uw veld. Voor de volledigheid: hoe doen we dit? We snijden in principe een strookje groen weg en verlijmen een witte strook terug in het veld (de belijning wordt er dus niet op gespoten of iets dergelijks). We kunnen bijvoorbeeld de volgende belijning voor u maken: doellijnen, middenlijnen, strafbal strippen, halve cirkels, officiele kopcirkels, zijlijnen e.a.

Verder behoren nog allerlei andere sport technische toebehoren tot de mogelijkheden zoals volleybal systemen, tennis systemen, basketbalsystemen e.a. Wat momenteel helemaal hot is, is het laten plaatsen van een "op hoogte verstelbaar net". Dit systeem betreft: 2 aluminium palen (die in grondkokers geplaatst worden en ook weer weg te nemen zijn). Tussen de palen wordt een net geplaatst welke in de hoogte versteld kan worden zodat tennis, badminton en volleybal mogelijk zijn. Dit systeem kan eenvoudig weggenomen en teruggeplaatst worden. Dit systeem is een erg leuke aanvulling op uw veld (meeprijs circa 2.000 euro incl installatie).

Hieronder volgen nog een aantal youtube filmpjes van recente projecten van Nobel Grass. Het gaat hier om de realisatie van kunstgras water hockeyvelden met een lava onderbouw / ondergrond welke met een lazergestuurde kilverbak is uitgevlakt om zodoende een 100% waterpas onderbouw / ondergrond te kunnen realiseren. Verder heeft Nobel Grass klant specifieke belijning aangebracht in de velden. zoals u kunt zien, alles is mogelijk bij Nobel Grass. U vraagt, wij draaien!

Onderaan de youtube filmpjes staan nog een aantal foto's van enkele projecten die door Nobel Grass zijn gerealiseerd.

Hieronder volgen een aantal youtube filmpjes aangaande de manier van werken bij de aanleg van een prive hockeyveld. Scroll tevens helemaal naar beneden voor een kleine greep foto's van de door ons gerealiseerde projecten. Dit helpt u wellicht om ideeen op te doen voor uw project bij u thuis.